ervaringen cognico

Over hoogbegaafdheid

Vroegsignalering - hoe eerder, hoe beter
Hoe langer ik met hoogbegaafde kinderen werk, hoe meer ik ervan overtuigd raak dat vroege signalering ontzettend belangrijk is. Want op zeer jonge leeftijd gaat er al zoveel om in de hoofden van deze kinderen. Ze krijgen veel mee, denken diep na en ontwikkelen overtuigingen die zich steeds dieper wortelen.
Lees meer >>

Begin het schooljaar vol vertrouwen
Vakantie is leuk, maar veel kinderen beginnen ook weer enthousiast aan het nieuwe schooljaar. Ook hoogbegaafde kinderen bij wie het eerdere schooljaren niet altijd lekker liep op school. Juist die kinderen, denk ik wel eens. Want ze hebben hoge verwachtingen. Ze hopen dat hun nieuwe meester of juf hen beter begrijpt. Of dat de lesstof dit jaar wel uitdagend zal zijn.
Lees meer >>

Hebben hoogbegaafden wel hulp nodig?
"Hoezo, begeleiding voor hoogbegaafde kinderen? Die hebben toch geluk? Ze zijn intelligent, dus leren is geen probleem. Oké, sociaal zijn ze anders. Minder sociaal misschien. Maar verder..." Helaas wordt er vaak zo over hoogbegaafde kinderen gedacht. Toch hebben ook deze kinderen begeleiding nodig. Ook zij willen zichzelf kunnen zijn en nieuwe dingen leren. Juist daar gaat het in het onderwijs zo vaak mis. Cognivo is werkzaam in Groningen en omgeving en biedt begeleiding aan kinderen, ouders en leerkrachten wanneer er sprake is van hoogbegaafdheid.
Lees meer >>

Hoe herken je hoogbegaafdheid
Hoogbegaafdheid komt pas naar buiten als de omgeving hiervoor de ruimte biedt. Als je tegen hoogbegaafde kinderen zegt: je bent goed zoals je bent, laat maar zien wie je bent en wat je kunt, dan zullen ze hun hoogbegaafdheid pas echt laten zien. Maar wat zijn dan de kenmerken van die hoogbegaafdheid?
Lees meer >>

Hoogbegaafdheid: handig, maar...
Hoogbegaafde kinderen hebben eigenschappen waaraan ze veel kunnen hebben. Maar aan die waardevolle eigenschappen kleven ook risico's. Hieronder vind je 16 kenmerken en de bijbehorende valkuilen op een rij.
Lees meer >>

Vraagteken

Durf jij een kijkje te nemen in de spiegel die hoogbegaafde kinderen ons voorhouden

Meld je dan nu aan voor de nieuwsbrief en download gratis het eBook van Cognivo
Blog

Hoogbegaafde kinderen laten niet altijd zomaar zien wat ze kunnen Monday 22 May Hoogbegaafde kinderen laten niet altijd zomaar zien wat ze kunnen

Hoogbegaafde kinderen laten niet altijd zomaar zien wat ze kunnen. Daar hebben ze jou bij nodig!

Lees meer »
Stap voor stap leren leren en motiveren – dat lukt niet alleen! Monday 22 May Stap voor stap leren leren en motiveren – dat lukt niet alleen!

Stoer komt hij binnen, maar al snel is er niets meer over van zijn stoere gedrag. Sterker nog: als we zijn tijd op de basisschool bespreken, is hij in tranen. Niets heeft hij er geleerd, terwijl er voor alle andere kinderen wél wat te leren viel.

Lees meer »

Meer items >>