ervaringen cognico

Ervaringen

Hieronder vind je een aantal ervaringen van klanten die de hulp van mij hebben ingeschakeld, voor het begeleiden van hun hoogbegaafde kind. Wil je zelf ook een ervaring achterlaten? Ik ben erg benieuwd hoe je (ouder en/of kind) mijn begeleiding hebt ervaren. Voor het achterlaten van een ervaring kun je gebruik maken van het formulier onderaan de pagina, of door een mail te sturen naar info@cognivo.nl


Ervaring van Linda:

Wij hebben een slim en snel/breed denkend mannetje Sem nu 7 jaar. Jannie begeleid ons ruim een jaar. We zijn bij haar beland omdat ik onzeker werd of ik onze zoon wel goed \"zag\". Wij hadden steeds moeizame gesprekken op school omdat wij vonden dat het \"werk\" op school totaal niet aan sloot bij Sem zijn kunnen. Keer op keer hebben we onze bevindingen mee gedeeld en aangegeven wat hij allemaal in zijn mars heeft, helaas was onze waarneming totaal anders dan die van school. Steeds weer kregen we te horen dat Sem niet anders was dan de meeste kinderen en op den duur begon ik echt aan mijzelf te twijfelen. Toen maar een vakvrouw ingeschakeld. Jannie heeft zeer geinteresseerd naar onze verhalen geluisterd en na een observatie op school van Sem bleek dat wij als ouders het wel degelijk bij het goede eind hadden. Ik was zoooo blij, vooral omdat ik dus verder op mijn gevoel kon vertrouwen. Eigenlijk was dat het grootste kado wat Jannie mij gegeven heeft. Ik zag het wel degelijk goed en laat mij niet meer van mijn stuk brengen. Met veel meer zelfvertrouwen zijn we steeds weer met school zoekende naar passend onderwijs. Jannie op de achtergrond voor tips, ideeen en overzicht. Heel fijn en waardevol voor ons. Doordat ik me na het bezoek bij Jannie flink verdiept heb in hoogbegaafdheid snap ik mijzelf ook opeens een heel stuk beter! Wat een eye opener. Jannie vind ik een kundige en lieve vrouw die vecht voor (vermoedelijk) hoogbegaafde kinderen!


Ervaring van Marit Strijk:

Wat ben ik blij dat we Jannie hebben ingeschakeld toen onze zoon vast liep op school. Ze zag hem zoals hij was en ze heeft ons de juiste weg gewezen. Inmiddels gaat hij naar een school met Leonardo onderwijs en is hij helemaal opgebloeid en heeft de rust gevonden om te leren. Jannie, bedankt voor je vertrouwen en scherpe observatie!


Ervaring van fam. de Vries:

Onze zoon ging al een tijdje met tegenzin naar de peuterspeelzaal. Omdat hij daar \"probleemgedrag\" vertoonde en omdat zijn begeleiders vonden dat hij een ontwikkelingsvoorsprong had, hebben we contact gezocht met Jannie. Na een aantal gesprekken en een observatie, adviseerde Jannie ons, onze zoon eerder te laten starten in groep 1. Ondanks het negatieve advies van de peuterspeelzaal en een school dat er in eerste instantie een beetje sceptisch over was, is onze zoon uiteindelijk toch een aantal maanden eerder gestart dan gebruikelijk. Al snel zagen wij een positief verschil! We zijn inmiddels bijna een jaar verder en van probleem- of druk gedrag is tot dusver geen sprake. Ook de begeleiders van zijn school hebben ons verteld dat dit achteraf gezien een juiste beslissing is geweest. Het fijne aan de gesprekken met Jannie was dat we openlijk konden praten en ons daarbij begrepen en gehoord voelden.Jannie is voor ons een echte aanrader!!


Ervaring van Tiny Hoving, leerkracht bo:

Jannie heeft ons goed geholpen in de begeleiding van een leerling met hoogbegaafdheidskenmerken. Jannie is doortastend en kan alles goed op scherp zetten. Ze gaat recht op haar doel af en geeft heldere adviezen. Ze haalt je als leerkracht uit je comfortzone maar het resultaat is echt verbluffend.


Ervaring van Jenny Maan, intern begeleider:

Wij hebben Jannie ingeschakeld voor de begeleiding van een leerling van onze school. Wij hebben bijzonder positieve ervaringen met de begeleiding die zij gaf. - Zij is doelgericht - Ze levert maatwerk, aangepast aan het kind dat begeleid wordt - Wij kregen duidelijke adviezen die direct door de leerkrachten in te zetten zijn - Zij stelt hoge eisen, wat juist in de begeleiding van kinderen met hoogbegaafdheid heel belangrijk is. Kortom: Jannie is een aanrader voor elke basisschool die externe expertise wil inzetten voor het begeleiden van leerlingen met hoogbegaafdheid!


Ervaring van Inge Nielsen:

Onlangs was ik naar een ouderbijeenkomst van Cognivo geweest. Na deze bijeenkomst heb ik Jannie gebeld om advies te vragen, omdat onze zoon sinds de cito toetsen weer thuis was komen te zitten en ook niet mee wilde naar open dagen van middelbare scholen. Hij had erge last van faalangst en was voor mijn man en mij niet meer te bereiken. Hij zette zelfs agressie in. Jannie zei dat ze graag met onze zoon in contact wilde komen om hem te vragen wat er bij hem speelt, samen na te gaan wat zijn mogelijkheden zijn. De insteek van Jannie sprak me enorm aan. Ik vertelde dat er voor de volgende dag een zorgoverleg gepland stond met diverse professionals en vroeg Jannie of ze dit overleg wilde bijwonen. Dit heeft ze gedaan, ondanks dat ze ons nauwelijks kende. Onze zoon zal binnenkort een neuropsychologisch onderzoek krijgen. Daarna zal worden besloten welke hulp er voor hem wordt ingeschakeld. Ik hoop dat Jannie met onze zoon aan de slag kan gaan.


Ervaring van Saskia Tuenter:

Jannie heeft ons op een hele fijne manier begeleid in de gesprekken op de basisschool van onze zoon. Daarnaast heeft ze een aantal coachingssessies gedaan met hem en daarbij hem op de juiste manier weten te triggeren om zijn probleem goed boven tafel te krijgen. Hij voelde zich eindelijk erkend en serieus genomen. De gesprekken met Jannie hebben onze vermoedens bevestigd en de onzekerheden die wij hadden, heeft ze weg kunnen nemen. Daarnaast was het heel frappant om te horen dat ze een tester aanraadde die ik zelf ook op het oog had, maar waar ik meer over wilde weten. Alles viel op zijn plek! 


Ervaring van Pien Klaassen:

Wij hebben bij Jannie de oudercursus met veel plezier gevolgd. Alleen al het contact met andere ouders is heel waardevol. De theorie zorgde er bij ons voor dat er veel kwartjes vielen. Het leverde ons begrip, rust en ook hoop op. We hebben vervolgens het schoolpakket voor onze zoon van 8 afgenomen. En het resultaat is geweldig! Jannie kijkt en luistert naar ons kind en laat vooral hem met oplossingen komen. Deze zijn in combinatie met haar advies met de leerkracht en IB-er besproken. De nieuwe aanpak op school zorgt er in ieder geval voor dat onze zoon binnen zeer korte tijd weer enthousiast is en dat hij niet meer hoeft te 'overleven' om de tijd door te komen. Maar ook buiten school zie ik het verschil. Ik ben heel blij met wat Jannie voor ons heeft kunnen betekenen. Onderstaand gesprekje had ik met mijn zoon na afloop van een uurtje bij Jannie:

Ik: 'ik vind jouw uitstraling zo leuk, lekker opgewekt, vol energie'
Hij: 'Ja'
Ik: 'klopt wat ik zie ook met hoe je je voelt?'
Hij kijkt me lachend aan en zegt:'natuurlijk!'
We constateren dat het met het bezoek aan Jannie te maken heeft.
Ik: 'Maar waarom dan? Wat is het dan, dat je je zo goed voelt?'
Hij: 'door de hulp' 
Ik: 'wat voor hulp?'
Hij: 'met mijn schoolwerk' 
Ik: 'waaat? hebben jullie zitten rekenen ofzo?' 
Hij: 'neehee, met hoe ik makkelijker kan leren en werken!'
Ik: 'en.... werkt dat?'
Hij: 'Jazeker!!!'
Ik: 'daar ben ik blij om' 
Hij: 'ik ook'


Ervaring van Ernst de Groot, KleuterTalentGroep

Al geruime tijd speelde ik met de gedachte om mijn dochter eens bij een HB-expert onder te brengen. Ze vertoonde al op jonge leeftijd bijzondere eigenschappen die wij in eerste instantie als ouders van een eerste kindje maar normaal vonden. Echter dit waren de leuke dingen zoals vroeg papa mama zeggen, sterk geheugen en al snel geïnteresseerd in tellen. Echter de uitdagingen in haar gedrag maakte dat ik uitkwam in de hoek van HB. Toen wij bij Jannie kwamen ging onze dochter net een paar maanden naar school en geregeld wilde ze daar niet naar toe. Er zat al wel lichte vordering in haar motivatie om naar school te gaan echter geregeld was ze gefrustreerd en wilde ze niet naar school. Dit is in de afgelopen weken zeker verbeterd maar wat ik het mooiste vind om te zien is dat ze meer zichzelf durft te zijn. Ze doet bij tijden heerlijk gek, maakt grapjes en is een stuk minder verlegen. Ook de juf van haar klas geeft aan dat onze dochter er een stuk op vooruit is gegaan. Daar waar ze veelal niet aan iets nieuws durfde/wilde beginnen vind ze dat nu minder eng. Jannie bedankt.


Ervaring van Esther Korf:

Wat een ervaring, een avond voor leerkrachten bij Jannie. Samen ervaringen delen, van haar verhalen weer leren. Horen dat je hierin ook op je gevoel mag vertrouwen. Helemaal weer wakkergeschud en op scherp gezet kwam ik weer thuis. Met kinderen in mijn hoofd waarvan ik zeker wist dat er nu iets mee moest gebeuren. Op school hebben we ons enthousiasme over kunnen brengen op de directeur en de ib-er. Samen zijn we er de schouders onder gaan zetten. Jannie inzetten om kinderen te observeren, ervaring opdoen met het signaleringsdocument voor kleuters en nu, na een rond-de-tafel gesprek, met het hele team ervoor kiezen om hiermee verder te gaan. We kijken er naar uit te leren van Jannie en om haar scherpe analyses en doordachte, rustige en onderbouwde adviezen in de praktijk te gaan brengen. Om juist deze kinderen dat te bieden wat ze nodig hebben om tot ontplooiing te komen!!! 


Ervaring van Elly Kok - Janssens:

Het is voor mij, leerkracht op een basisschool, goed mogelijk om te lezen en mij te laten informeren over hoogbegaafde kinderen. Het heeft als moeder en leerkracht mijn belangstelling. Ik heb al veel kennis opgedaan. Maar Jannie heeft daar onlangs didactisch veel aan toegevoegd! Want hoe pak je het nu aan met een hoogbegaafde leerling die verbaal heel sterk is , zo veel indrukken opdoet, zo druk bezig is in het hoofd. Hoe begeleid je deze kinderen in een groep? Wat is belangrijk? Al direct na de observatie gaf Jannie op een hele prettige manier feedback en zeer bruikbare tips. Tijdens het gesprek met ouders, IB-er en betrokken leerkrachten was de observatie heel herkenbaar, de analyse en het advies goed onderbouwd! Wij zijn er wijzer van geworden:)


Ervaring van Wendy Zomer – van Dooremaal:

Na een lange tijd van voelen dat mijn kind “anders” is kwam ik bij Jannie Geerds terecht. Mijn zoon was inmiddels getest, scoorde een IQ van 128 en had in mijn ogen een aantal HB kenmerken. Deze kenmerken zie ik nu na een kortdurende ondersteuning van Jannie als kwaliteiten van mijn zoon! Wat een pracht kind is het. De coaching die ik van Jannie mocht ontvangen heb ik ervaren als samenwerken. De bezoekjes begonnen altijd met een “goed dat je er bent” en “leuk je weer te zien” begroeting van Jannie. Dat voelde als welkom en gezien worden. In de gesprekken werden al snel de kenmerken en strategieën die mijn zoon heeft leren inzetten zichtbaar. Jannie gaf hierover informatie en handreikingen hoe hier mee om te gaan. Daarnaast confronteerde ze ook, op een respectvolle manier, op dat wat anders kan. Ik heb geleerd anders te (durven)kijken.  

Binnen een paar maanden hebben we de boel weer op de rit en heeft Jannie zichzelf overbodig gemaakt!
Dank je wel Jannie, mede dankzij jou heb ik mijn ‘echte’ zoon leren kennen!Ervaring van Dorien Prins:

"Zoals de meeste van jullie wel zullen herkennen ga je dan op zoek naar informatie die je verder kunnen helpen. Via een oudercontact avond bij Cognivo, waar je spreekt met andere ouders met hoogbegaafde kinderen, heb ik mij ingeschreven voor de oudercursus bij Cognivo. Een cursus die je van begin tot het eind leid door de wereld van een hoogbegaafd kind. Maar vooral hoe en wat kan ik doen om mijn kinderen (nog) beter te kunnen begeleiden. En dat is precies wat het mij gebracht heeft, veel kennis en inzicht in wat ik als ouder kan doen en zou kunnen veranderen t.o.v. mijn kinderen. Wat is de leerstrategie van je kind en waar haalt hij zijn motivatie vandaan. Allemaal aspecten die voorbij komen en waarin ik als ouder een belangrijke bijdrage kan leveren, dit zodat je kind niet “aangeleerd” hulpeloos wordt en je je kind kan leren eigen verantwoordelijkheid te nemen. Ik ben heel blij dat ik deze cursus gevolgd heb, het heeft mij veel inzicht en rust gebracht. Zeker een aanrader!"Ervaring van Frieda:

"Wij hebben contact opgenomen met Jannie voor begeleiding en advies voor onze zoon. Jannie heeft op een zeer adequate manier en met veel inhoudelijke kennis ons begeleid in de te ondernemen stappen op school. Zij heeft er voor gezorgd dat er op korte termijn een observatie kon plaatsvinden, waaruit een rapport met adviespunten kon worden opgesteld. Dit rapport hadden wij snel in huis waarna ook gelijk de terugkoppeling met school kon plaatsvinden. Wij konden, net zoals school, ons helemaal vinden in het geschreven advies van Jannie. Onze zoon heeft, mede door het opvolgen van dit advies, zijn plek gevonden op school waardoor hij nu meer zichzelf kan zijn en ook meer uit zichzelf kan halen. Wij zouden iedere ouder met een hoogbegaafd kind de begeleiding van Jannie aanraden. Al is het alleen maar om nóg meer uit dit bijzondere kind te halen!"


  • Mag je naam worden vermeld op de website?

Vraagteken

Durf jij een kijkje te nemen in de spiegel die hoogbegaafde kinderen ons voorhouden

Meld je dan nu aan voor de nieuwsbrief en download gratis het eBook van Cognivo
Blog

Hoogbegaafde kinderen laten niet altijd zomaar zien wat ze kunnen Monday 22 May Hoogbegaafde kinderen laten niet altijd zomaar zien wat ze kunnen

Hoogbegaafde kinderen laten niet altijd zomaar zien wat ze kunnen. Daar hebben ze jou bij nodig!

Lees meer »
Stap voor stap leren leren en motiveren – dat lukt niet alleen! Monday 22 May Stap voor stap leren leren en motiveren – dat lukt niet alleen!

Stoer komt hij binnen, maar al snel is er niets meer over van zijn stoere gedrag. Sterker nog: als we zijn tijd op de basisschool bespreken, is hij in tranen. Niets heeft hij er geleerd, terwijl er voor alle andere kinderen wél wat te leren viel.

Lees meer »

Meer items >>