ervaringen cognico

Hoogbegaafd kind

Vaak is begeleiding van een hoogbegaafd kind geen overbodige luxe. Ondersteuning aan hoogbegaafde kinderen, hun ouders en leerkrachten kan helpen om een kind optimaal tot zijn of haar recht te laten komen. Cognivo biedt praktische handvatten bij het opvoeden van en onderwijs aan een hoogbegaafd kind.

Ondersteuning bij een hoogbegaafd kind is geen overbodige luxe

Hoogbegaafdheid wordt veelal als luxe gezien. Hoogbegaafden zijn zeer intelligent, leergierig en in staat snel informatie op te nemen en te onthouden. Sterk in observatie en creativiteit leggen ze snel verbanden. Ook is er bij hoogbegaafde kinderen sprake van een hoge mate van gevoeligheid. Ondanks de waardevolle eigenschappen kunnen hoogbegaafde kinderen of hun ouders ook diverse problemen ervaren. Wanneer een hoogbegaafd kind niet voldoende ruimte krijgt om zichzelf te zijn en zich te ontwikkelen, kan het zijn dat het kind zich gaat aanpassen, gedemotiveerd raakt en bijvoorbeeld gaat onderpresteren op school. Ook kan het opvoeden van een hoogbegaafd kind veel energie vergen van de ouders.

Cognivo begeleidt een hoogbegaafd kind en hun ouders of leerkracht

Cognivo biedt individuele begeleiding waarbij het hoogbegaafde kind, de ouders en/of de leerkracht de gelegenheid krijgen om te vertellen waar tegenaan wordt gelopen. De praktische begeleiding draagt bij dat het kind volledig zichzelf kan zijn zowel thuis als op school. Cognivo biedt de juiste begeleiding bij een hoogbegaafd kind waarmee hij of zij thuis en in het onderwijs volledig tot zijn of haar recht komt.

Vraagteken

Durf jij een kijkje te nemen in de spiegel die hoogbegaafde kinderen ons voorhouden

Meld je dan nu aan voor de nieuwsbrief en download gratis het eBook van CognivoBlog

Hoogbegaafde kinderen laten niet altijd zomaar zien wat ze kunnen Maandag 22 mei Hoogbegaafde kinderen laten niet altijd zomaar zien wat ze kunnen

Hoogbegaafde kinderen laten niet altijd zomaar zien wat ze kunnen. Daar hebben ze jou bij nodig!

Lees meer »
Stap voor stap leren leren en motiveren – dat lukt niet alleen! Maandag 22 mei Stap voor stap leren leren en motiveren – dat lukt niet alleen!

Stoer komt hij binnen, maar al snel is er niets meer over van zijn stoere gedrag. Sterker nog: als we zijn tijd op de basisschool bespreken, is hij in tranen. Niets heeft hij er geleerd, terwijl er voor alle andere kinderen wél wat te leren viel.

Lees meer »

Meer items >>