ervaringen cognico

Talentgroepen


Helaas worden (hoog)begaafde kinderen in het onderwijs vaak niet herkend, terwijl ze wel degelijk hun eigen behoeftes en uitdagingen hebben. En omdat je als ouder misschien ook nog twijfelt over wat je precies ziet bij je kind, krijgen deze kinderen lang niet altijd passende begeleiding. Hierdoor kunnen ze al op jonge leeftijd afhaken op school, met alle gevolgen van dien voor de rest van hun schooltijd.

Je kind krijgt in de talentgroep alle tijd en ruimte om te spelen en we gaan met z'n allen uitdagende opdrachten aan. Het programma is afgestemd op de leeftijdsgroep. In een omgeving met ontwikkelingsgelijken krijgt je kind alle gelegenheid om te laten zien wat het in zich heeft. Intussen kunnen wij als deskundigen goed zien waar je kind tegen aanloopt. 

Met behulp van deze informatie kunnen we:
- je kind leren omgaan met frustraties
- je kind stimuleren om eigen interesses te volgen en te laten zien
- je kind laten oefenen en hiervan de resultaten laten ervaren
- je kind meer zelfvertrouwen laten ontwikkelen

Dit evalueren we allemaal met jou, zodat je ook als ouder meer inzicht en zelfvertrouwen krijgt. Die informatie kun je ook weer delen met school.

Voor praktische informatie over de verschillende groepen klik op één van onderstaande links:

 

Vraagteken

Durf jij een kijkje te nemen in de spiegel die hoogbegaafde kinderen ons voorhouden

Meld je dan nu aan voor de nieuwsbrief en download gratis het eBook van CognivoBlog

Hoogbegaafde kinderen laten niet altijd zomaar zien wat ze kunnen Maandag 22 mei Hoogbegaafde kinderen laten niet altijd zomaar zien wat ze kunnen

Hoogbegaafde kinderen laten niet altijd zomaar zien wat ze kunnen. Daar hebben ze jou bij nodig!

Lees meer »
Stap voor stap leren leren en motiveren – dat lukt niet alleen! Maandag 22 mei Stap voor stap leren leren en motiveren – dat lukt niet alleen!

Stoer komt hij binnen, maar al snel is er niets meer over van zijn stoere gedrag. Sterker nog: als we zijn tijd op de basisschool bespreken, is hij in tranen. Niets heeft hij er geleerd, terwijl er voor alle andere kinderen wél wat te leren viel.

Lees meer »

Meer items >>